Auktoriserad återförsäljare av Bravilor Bonamatprodukter i Sverige med rikstäckande leveranser

Smakråd för gott kaffe Använd alltid färskt, rent och kallt vatten. Kaffe är en syrekänslig vara. Använd helst kaffet inom 8-10 dagar efter öppnandet. Annars förlorar det mycket av sin smak och arom. Dosera rätt. 7-8gr/kopp (1,5dl). Kontrollera bryggtid och vattentemperatur. En bra bryggare brygger på ca 5-6 min, tar det längre tid dras bitterämnen ur kaffet och smaken blir sämre. För bästa smak bör vattentemperaturen vara 92°C-96°C, strax under kokpunkten. Behåll kaffet i förpackningen och ställ den i en så lufttät burk möjligt med lock. Syret i luften bryter ner kaffets aromämnen. Rör om i kannan innan du serverar. Det kraftfullaste och mest smakfulla kaffet bryggs först och lägger sig i botten av kannan. Låt helst inte kaffet stå på värmning. Redan efter en halvtimme är kaffets smak och arom försämrad. Oftast när man brygger ligger lite vatten kvar i bryggaren. Se till att detta töms så att inte nästa omgång kaffe blir dåligt. Skölj även ur bryggaren med jämna mellanrum. Värm aldrig bryggt kaffe, då förstör bitterämnen smaken. Drick hellre svalt. Se till att kaffebryggaren är rengjord. Kalka av kaffebryggaren regelbundet.